tiistai 24. kesäkuuta 2008

Perheneuvonta

Sex is not trivial. Our sexual attraction and our ability to give each other physical pleasure is a major facilitator and a creator of love and commitment. Our sexuality makes us more open and emotionally vulnerable. We expose our imperfect bodies and trust someone to make us feel whole and beautiful. [---] Sexual desire is a powerful emotion all by itself and, for most people, it is attached to their heart. (Pepper Schwartz: Everything You Know About Love and Sex Is Wrong)

Kävin seurakunnan perheneuvonnassa. Niillä on siellä sellainen käytäntö, että jos jompikumpi pariskunnasta hakeutuu yksin juttelemaan, toiselle annetaan ikioma aika sen jälkeen. Jonkinlainen puolustuksen puheenvuoro. Ei, en usko, että siinä on ajateltu niin; on varmasti viisas käytäntö, ettei oleteta toisen puoliskon tietävän ja ymmärtävän koko totuutta suhteen tilasta yksinään. Pete menee tänään yksinään sinne juttelemaan. Seuraava käynti on sitten yhteinen. Suhtaudun toiveikkaasti. Se perheneuvoja oli oikein pätevän oloinen ihminen, jalat maassa ja sydän paikallaan, ei hätkähtänyt mitään, mitä sanoin, ja miksi olisikaan.

Hyvinä päivinä ajattelen, että on tämä elämä aika mielenkiintoista. Kriisit syntyvät muutoksen tarpeesta - eikö siis muutoksen mahdollisuus ole toivoa luova elementti? Haluaisin niin kovasti päästä syvemmälle itseeni ja toiseen.

Ei kommentteja: